fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας

Η εταιρεία ROUCHOTAS δραστηριοποιείται στον χώρο του ξύλου από το 1932 και υπήρξε από τις πρώτες εταιρίες που εισήγαγε Teak Βιρμανίας και άλλα δυσεύρετα για την εποχή τροπικά ξύλα στην Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία ανέπτυξε υψηλή εξειδίκευση και καθιερώθηκε ως μια ισχυρή δύναμη στο χώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σήμερα, η εταιρία έχει διευρύνει το φάσμα των εργασιών της καθώς πέρα από το εμπόριο ξυλείας δραστηριοποιείται στην παραγωγή προΐόντων ξυλείας καθώς και στην άρτια εφαρμογή τους. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, ισχυρή διεθνή τεχνογνωσία και ανταγωνιστικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό. Η κεντρική μονάδα παραγωγής κι αποθήκευσης αναπτύσσεται σε συνολική επιφάνεια 27.500m², ενώ η εταιρεία διαθέτει ακόμη 3 υποκαταστήματα και 2 εκθεσιακούς χώρους, για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Λίγα λόγια για εσάς και το ρόλο σας στην εταιρεία

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1932 με ιδρυτή τον παππού μου και συνεχιστή τον πατέρα μου. Τα ηνία της διοίκησης πέρασαν σε εμένα και τον αδερφό μου το 1999 Ο χώρος της ξυλείας ήταν ένας οικείος και ενδιαφέρον χώρος για εμένα από την παιδική μου ηλικία. Με την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας μου δόθηκε η δυνατότητα να χτίσω πάνω στην υπάρχουσα δομή πραγματοποιώντας το όραμά μου για διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων γύρω από το ξύλο. Στη σημερινή δομή της εταιρείας ο ρόλος μου αφορά κυρίως στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό και τις αγορές πρώτων υλών. Παράλληλα μέσω της τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης ως αποτέλεσμα της πολυετούς παρουσίας μου στο χώρο, διαδραματίζω βασικό ρόλο στον τομέα των εφαρμογών ξυλείας.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας.

Η αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας της εταιρίας καθώς χωρίς αειφορία δεν θα μπορεί να υπάρχει συνέχεια για εμάς. Κάθε απόφαση και λειτουργία της εταιρείας μας περιστρέφεται γύρω από την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;

Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη που υιοθετήσαμε πλήρως την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την απόλυτη ιχνηλάτηση της διακινούμενης σε ευρωπαϊκό έδαφος ξυλείας με βάση τα πρότυπα EUTR (EU Timber Regulation). Η οδηγία θέτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να λειτουργούν οι φορείς εκμετάλλευσης που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά με σκοπό την αντιμετώπιση την παράνομης υλοτόμησης. Ο πυρήνας της λειτουργίας της εταιρίας μας διέπεται από τις αρχές της αειφορίας για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;

Οι σημαντικότερες δυσκολίες είχαν να κάνουν με την εξασφάλιση προμηθευτών των πρώτων υλών που ακολουθούν σε βάθος όλους τους κανονισμούς σχετικά με τις διαδικασίες που εξασφαλίζουν την αειφορία. Πολλές φορές η επιλογή συνεργατών είναι μονόδρομος ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική εναρμόνιση με τις διαδικασίες. Παράλληλα σε εσωτερικό εταιρικό επίπεδο η σημαντικότερη δυσκολία έχει να κάνει με την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων σε θέματα αειφορίας και τη σημασία αυτών.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;

Στόχος μας είναι η αειφορία να μετατραπεί σε κεντρικό άξονα της λειτουργικής μας δομής, τόσο σε επίπεδο δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στον κεντρικό πυρήνα της κουλτούρας της οικονομικής προσέγγισης και επιχειρηματικότητας.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;

Θα συμβούλευα τις εταιρείες να προσδιορίσουν πρακτικούς στόχους που δύναται να αξιολογούνται με γνώμονα την αειφορία και να έχουν μία συστηματική προσέγγιση στον τρόπο που λαμβάνονται σχετικές δράσεις. Θα πρότεινα επίσης κάθε εταιρεία να αναθέσει σε ένα στέλεχος της έναν συντονιστικό ρόλο που αφορά σε θέματα αειφορίας, που να μπορεί να έχει μία ολιστική προσέγγιση στη λειτουργία του οργανισμού έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμόζει διαρκείς βελτιώσεις.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;

Θεωρώ τη συμμετοχή μας στο SBC Greece ως ένα βήμα δέσμευσης ως προς τη σημασία της αειφορίας στο επιχειρείν της χώρας. Η συζήτηση με επιχειρήσεις του κλάδου που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ως προς την εφαρμογή της αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών. Η δημιουργία και εξέλιξη ενός τέτοιου δικτύου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των κοινών μας στόχων.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.