fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας

Η Knauf Insulation, μέρος του οικογενειακού ομίλου Knauf, παράγει και διαθέτει ορυκτοβάμβακα και πετροβάμβακα με ECOSE Technology και ξυλόμαλλο Heraklith, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της αγοράς για θερμομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά στην κατασκευή, είτε πρόκειται για επίπεδες ή επικλινείς στέγες, ψευδοροφές, εσωτερικές ή εξωτερικές τοιχοποιίες, πατώματα, αλλά και θερμομόνωση τζακιών.

Λίγα λόγια για εσάς και τον ρόλο σας στην εταιρεία

Είμαι Γενικός Διευθυντής της Knauf Insulation και πρέπει να ισορροπώ το χρόνο μου μεταξύ της επαφής με πελάτες, με τα εργοστάσια του ομίλου, με θέματα προώθησης και συνεργασίας με φορείς όπως το SBC Greece, αλλά και να διαμορφώνω από κοινού με τους συναδέλφους της Knauf Insulation στο εσωτερικό και το εξωτερικό την πολιτική της εταιρείας. Οι εμπειρίες μου σε πωλήσεις, marketing, ανάπτυξη εμπορικών ευκαιριών και η εκπαίδευση μου ως μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές σε υλικά και MBA με βοηθούν ώστε να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις σε μια ποικιλία ζητημάτων.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας;

Κάθε τετραγωνικό μέτρο θερμομονωτικού προϊόντος μας που εγκαθίσταται συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η χρήση της ECOSE Technology εξασφαλίζει ότι δε γίνεται χρήση ενώσεων φορμαλδεΰδης στα προϊόντα μας, με αποτέλεσμα ένα χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Knauf Insulation, έχει σαν κύριο στόχο τη φροντίδα για την κοινότητα και το περιβάλλον σε κάθε της δραστηριότητα, από την παραγωγή και την αποθήκευση έως την τελική τοποθέτηση και χρήση των προϊόντων.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;

Όπως περιγράφονται αναλυτικά στην Ετήσια Ανασκόπηση 2019, https://www.knaufinsulation.gr/knauf-insulation-etisia-anaskopisi-2019 , η Knauf Insulation από το 2010 έως το 2019 έχει μειώσει τα απορριπτόμενα υλικά στο 31,6% των αρχικών ποσοτήτων και τη χρήση νερού στο 24,6% της αρχικής ποσότητας. Το πιο σημαντικό επίτευγμα για τους χρήστες των προϊόντων της εταιρείας είναι η ECOSE Technology, με ιδιαίτερες βελτιώσεις στον τομέα των εκπομπών πτητικών ουσιών.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;

Καμιά από τις βελτιώσεις δεν έγινε χωρίς προβλήματα, τα οποία ξεπεράσαμε με μελέτη του κάθε στόχου, ανάλυση των προβλημάτων και δημιουργία εναλλακτικών λύσεων. Ειδικά στην ECOSE Technology, χρειάστηκε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της αγοράς, η οποία είχε συνηθίσει σε συγκεκριμένη μορφή προϊόντων. Η ανταπόκριση όμως των μηχανικών, εμπόρων και ιδίως των εφαρμοστών των προϊόντων μας, βοήθησε για να γίνει αποδεκτή αυτή η τεχνολογία ως σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα της αειφορίας.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;

Μελλοντικοί στόχοι της Knauf Insulation σχετικά με την αειφορία είναι η συνέχιση της βελτίωσης κρίσιμων μεγεθών μέσα στις μονάδες παραγωγής, όπως η αυξημένη εσωτερική και εξωτερική ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης νερού, αλλά και η επέκταση της χρήσης της ECOSE Technology.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;

Η πορεία για την αειφορία θέλει επένδυση με το σημαντικότερο αγαθό μιας εταιρείας: Το διαθέσιμο χρόνο των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Μια τέτοια επένδυση, από όλους, δίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη όταν όλοι πιστεύουν και αντιλαμβάνονται τους στόχους αειφορίας.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;

Το SBC Greece εκπροσωπεί στη χώρα, εκείνο το κομμάτι της κατασκευής που ασχολείται ενεργά με την αριστεία, με τη συμβολή όσων τολμούν και ξεπερνούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θέτοντας ψηλότερους στόχους για αυξημένη προστιθέμενη αξία για όλους τους εμπλεκόμενουςστην κατασκευή και χρήση ενός κτιρίου και για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε στο SBC Greece γιατί αυτό το όραμα ταιριάζει με τους στόχους της Knauf Insulation για την φροντίδα των ανθρώπων και του περιβάλλοντος μέσα από τη δουλειά μας.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.