fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας.
Η EKA Hellas προσφέρει ολοκληρωμένες λύσης και εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία υποστηρίζουν τη διαμόρφωση καλαίσθητων, λειτουργικών αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικών εργασιακών και επαγγελματικών χώρων. Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση του εργασιακού περιβάλλοντος μέσα από την σωστή διαχείριση του χώρου και την ανάλυση των επιχειρηματιών δεδομένων και αναγκών ενός οργανισμού. Η γκάμα μας περιλαμβάνει έπιπλα γραφείου, δάπεδα και ηχοαπορροφητικά προϊόντα.

Λίγα λόγια για εσάς και τον ρόλο σας στην εταιρεία.
Εργάζομαι στον Όμιλο Εταιριών ΕΚΑ από το 1996 ενώ ολοκλήρωσα της σπουδές μου ένα χρόνο νωρίτερα στο Brunel University of West London στον Κλάδο Mechanical Engineering with Building Services. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολήθηκα με το αντικείμενο των Intelligent Buildings μέσα από την προμήθεια εξειδικευμένων Ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων στις αγορές τις Κύπρου, Ελλάδας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Νιγηρίας και Σερβίας. Η προτεινόμενες λύσεις περιλάμβαναν Υπερυψωμένα Δάπεδα, Υποδαπέδια Συστήματα Κλιματισμού (Underfloor Air Delivery Systems), υποδαπέδια συστήματα διανομής Ισχυρών και Ασθενών (Inderfloor Busbar Systems) και άλλα.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας.
H κατασκευαστική βιομηχανία, παγκοσμίως, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες καταστροφικές αιτίες του πλανήτη μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε ως ελάχιστη συνεισφορά, καθήκον και υποχρέωση μας προς το περιβάλλον την επιλογή και προσφορά στους πελάτες μας προϊόντων με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα. Η αειφορία λοιπόν του δομημένου περιβάλλοντος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την επιλογή δομικών υλικών τα οποία προκαλούν τις μικρότερες επιπτώσεις στο φυσικό μας περιβάλλον.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;
Μέσα από συνεργασίες και σωστές επιλογές με τους προμηθευτές μας απ’ όλο τον κόσμο, διαθέτουμε μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων τα οποία παράγονται με βάση τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά κριτήρια και πιστοποιήσεις. Έχουμε προμηθεύσει και εγκαταστήσει προϊόντα μας σε τουλάχιστον 10 μεγάλα έργα στην Ελλάδα, τα τελευταία 4 χρόνια, τα οποία έλαβαν πιστοποιήσεις LEED® έχοντας περάσει όλους τους ελέγχους και πιστοποιήσεις που επιβάλλονται από το Center for the Build Environment.
Επιπλέον η εταιρία μας έχει πιστοποιηθεί από την TUV Austria κατά το ISO14001:2015. Η περιβαλλοντική συνείδηση και η αειφορία αποτελεί βασικό κομμάτι τις καθημερινότητας μας και της εργασιακής μας ρουτίνας.
Τέλος το προσωπικό της εταιρίας μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε μία τουλάχιστον δεντροφύτευση στην Αττική, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση και ανάπτυξη του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;
Η εφαρμογή της αειφόρου πολιτικής στις εσωτερικές/εταιρικές μας διαδικασίες υπήρξε ομαλή και χωρίς δυσκολίες ή προβλήματα.
Ομολογούμενος μικρές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, στην αρχή της προσπάθειας μας αυτής, με τους συνεργάτες και προμηθευτές μας για να εξασφαλίσουμε τα σωστά και πλήρως πιστοποιημένα προϊόντα που χρειαζόμασταν για τα έργα μας στην Ελλάδα. Πλέον όλοι οι προμηθευτές μας έχουν εναρμονιστεί πλήρως δίνοντας μας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε έργα και διαγωνισμούς που στοχεύουν σε πιστοποιημένα προς το φυσικό μας περιβάλλον κτήρια. Η εταιρία μας διαθέτει πλέον πλήρως πιστοποιημένα προϊόντα τόσο στα έπιπλα γραφεία και επαγγελματικά δάπεδα αλλά και στα ηχοαπορροφητικά προϊόντα.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες πελατών μας προς την επίτευξη των στόχων τους με θέμα την αειφορία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την προσφορά προϊόντων κατασκευασμένων από ανακυκλωμένα ή/και ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπλέον έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ESG για την ΕΚΑ Ελλάς μέσα από το οποίο θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο ανθρωποκεντρικοί, κοινωνικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;
Η εμπλοκή και ενασχόληση κάθε εταιρίας με θέματα αειφορίας και περιβαλλοντικής συνείδησης δεν πρέπει να αφορά απλά και μόνο εμπορικά θέματα που προσβλέπουν σε επιχειρηματικές επιτυχίες. Είναι θέματα ζωής και διατήρησης της υγείας και βιωσιμότητας στον πλανήτη μας. Πρέπει λοιπόν όλες οι κρίσεις και αποφάσεις μας να έχουν ως βασικό σημείο αναφοράς το μέλλον του φυσικού μας περιβάλλοντος. Εχουμε όλοι καθήκον προς τις επόμενες γενιές να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο και πιο υγιή πλανήτη από αυτόν που παραλάβαμε εμείς από τις προηγούμενες γενιές.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;
Με την συμμετοχή μας στο SBC Greece προσβλέπουμε στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση μας σε θέματα γύρω από την αειφορία. Παράλληλα θα θέλαμε να προσφέρουμε κι εμείς με την σειρά μας στην ενημέρωση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων και εμπειριών των υπολοίπων μελών μέσα από τις συνεργασίες που έχουμε με μεγάλους οίκους του εξωτερικού και οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα εδώ και μεριές δεκαετίες.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.