fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας.
Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο κατασκευής αεραγωγών από το 1978. Με γνώμονα τον πελάτη επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες ώστε τόσο στην παραγωγική διαδικασία όσο και στην διαχείριση. Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει πάνω από 20 διαφορετικά brand από όλο τον κόσμο και τα προϊόντα της εναρμονίζονται με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως LEΕD, WELL, BREΕAM.

Λίγα λόγια για εσάς και τον ρόλο σας στην εταιρεία.
Γεννήθηκα το 1994 και σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων. Το 2013 ο πατέρας μου Νικόλαος Σκλιάμης μου παρέδωσε τα ηνία της επιχείρησης. Την τελευταία 10ετία έχοντας αναλάβει την θέση αυτή δώσαμε μια νέα ώθηση στην εταιρεία η οποία μας βοήθησε να βρισκόμαστε ανάμεσα τους leaders στην Ελληνική αγορά.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας;
Στους ολοένα και αυξημένους ρυθμούς ζωής που ζούμε δυστυχώς καταφεύγουμε στο να σπαταλάμε άνισους πόρους σε σχέση με το περιβάλλον και για αυτό πρέπει να στραφούμε στην αειφορία. Η ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων, η ενσωμάτωση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και χρήση ανανεώσιμων πηγών και υλικών φιλικών προς το περιβάλλον αποτελούν για εμάς την φιλοσοφία μας.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;
Λόγω της φύσης του αντικειμένου μας περιορίζεται η δράση μας στον τομέα αυτό. Αναφορικά με τις κτιριακές μας εγκαταστάσεις είμαστε σε φάση μελέτης αλλαγών και διαχείρισης των ενεργειακών μας πόρων ώστε με κατάλληλες ενέργειες να μειώσουμε όσο το δυνατόν το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα προϊόντα μας εμπλουτίζουμε την γκάμα μας με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και εναρμονισμένα με τα περιβαλλοντολογικά πρότυπα.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;
Δυσκολίες παντού υπάρχουν αρκεί να μπορείς να βρεις τις κατάλληλες διεξόδους. Δεν υπάρχουν στον δημόσιο τομέα αρκετά καταρτισμένοι μηχανικοί καθώς επίσης δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι από την Ευρωπαϊκή ένωση, ή καλύτερα να πω, δεν υπάρχει σωστή διοχέτευση των πόρων. Σημαντικό πολύ, αναφερόμενοι από την μεριά των πελάτων και των προϊόντων μας, λόγω του ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη ενημέρωση και φυσικά ο αντίστοιχος έλεγχος από τις εκάστοτε αρχές να μην γίνεται ορθή χρήση ή ακόμα και να μην χρησιμοποιούνται υλικά και τεχνικές φιλικά προς το περιβάλλον. Το ευτύχημα είναι ότι ολοένα και περισσότερες real estate και εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης έργων στρέφουν το βλέμμα τους προς την αειφορία κάτι το οποίο δείχνει ότι υπάρχει η δυναμική να πάμε μπροστά.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;
Στόχοι της εταιρείας μας ήταν και θα είναι ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Προσβλέπουμε σε νέες συνεργασίες με εταιρείες και φορείς ώστε συντεταγμένα να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθηνση.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;
Συμβουλές δεν θα μπορούσα να δώσω αλλά θα μπορούσα να παροτρύνω να δημιουργούμε με γνώμονα το περιβάλλον και όχι κατ’ αποκλειστικότητα με γνώμονα το κόστος των παρεμβάσεων τόσο σε υφιστάμενα όσο και σε νέα κτίρια. Επίσης θα πρέπει να γίνονται ενημερώσεις και ημερίδες στον τομέα αυτό ώστε ακόμα και οι χρήστες του οικοσυστήματος που δεν είναι εξοικειωμένοι να μπορούν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;
Μέσα από το SBC μπορούμε οργανωμένα σαν εταιρείες και ως φορείς να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.