fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας.

Η Valsamidis A.T.E.A., η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των ανελκυστήρων/συστημάτων μεταφοράς ατόμων και αγαθών, έχει μια μακρόχρονη και επιτυχημένη παρουσία, που ξεκινάει από το 1997. Παρακολουθούμε και εφαρμόζουμε συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο μας και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, για όλους τους τύπους ανελκυστήρων, που καλύπτουν και ικανοποιούν απόλυτα τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Αξίες και αρχές όπως η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η επαγγελματική προσέγγιση, αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας. Ο σεβασμός στον πελάτη μας, η παροχή απόλυτης ασφάλειας, η ολοκλήρωση των έργων στον σωστό χρόνο και η υπεύθυνη προληπτική συντήρηση, συμβάλλουν στο να διατηρούμε το άριστο όνομά μας στην αγορά της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως παραμένοντας πιστοί στη συνεχή μελέτη κι εξεύρεση εξειδικευμένων λύσεων, διαθέτουμε τρεις νέες υπηρεσίες στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Λίγα λόγια για εσάς και το ρόλο σας στην εταιρεία.

Μετά από μακροχρόνια καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες στο εξωτερικό, επέστρεψα στην Ελλάδα και στο τιμόνι ηγέτιδας εταιρείας στον χώρο των ανελκυστήρων. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Valsamidis A.T.E.A., αντιμετωπίζω με προσήλωση και δημιουργική διάθεση, όλες τις επιχειρηματικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, έχοντας στην ομάδα μου άριστο ανθρώπινο δυναμικό. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που χάρη στον επαγγελματισμό και τις ιδέες των άξιων συνεργατών μου, σε πείσμα της κρίσης, σχεδιάζουμε όλοι μαζί, με σιγουριά και αισιοδοξία, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας;

Η υγεία και η αειφορία είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα κτίρια. Η εταιρεία μας με βάση τις αξίες και αρχές που πρεσβεύει, για την άριστη ποιότητα υπηρεσιών, την απόλυτη ασφάλεια και την οικολογική συνείδηση όλων μας, δίνει ιδιαίτερο βάρος στο τεράστιο αυτό θέμα. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε κατά το δυνατόν, στη δημιουργία περισσότερο αειφόρων και υγιών κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;

Είμαστε ίσως η πρώτη εταιρεία στον κλάδο μας που έχει σχεδιάσει και εντάξει ειδικό ενεργειακό πρόγραμμα το οποίο εξασφαλίζει άριστη ποιότητα υπηρεσιών που διευκολύνει αισθητά την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας, που φτάνει ως και το 60%. Τελευταίο μας επίτευγμα, είναι ο ανελκυστήρας “V20”, ένα υπερσύγχρονο προϊόν που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς ενέργειας για καλύτερο και πιο ανθρώπινο περιβάλλον και υπηρετεί πιστά τις αξίες και τη φιλοσοφία μας.
Επιλέγοντας τον «V20», ο πελάτης μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή του απόδοση έξυπνα και αποτελεσματικά, γιατί μετατρέπει τα ξεπερασμένα υδραυλικά συστήματα ανελκυστήρων, σε αναβαθμισμένης ενεργειακής κλάσης τύπου PMSM.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;

Συνήθως στις προσπάθειες αυτές, τα εμπόδια είναι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η εταιρεία μας έχοντας δουλέψει εσωτερικά προς την κατεύθυνση της αειφορίας, περνώντας στην κουλτούρα της αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα, αντιμετωπίζει, όπως και άλλες εταιρείες του χώρου, κάποιες δυσκολίες εξωτερικά. Το ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που χρειάζεται ακόμη ρυθμίσεις και πιο «τολμηρά» βήματα, είναι συνήθως τροχοπέδη στις γρήγορες διαδικασίες. Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, στην εταιρεία μας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις πιο σύγχρονες εξελίξεις και να δημιουργούμε καινοτόμα, ασφαλή προϊόντα, έχοντας το βλέμμα στο μέλλον.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;

Στόχος της Valsamidis είναι να συνεχίσει η αειφορία να αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργικής της δομής, εξελίσσοντας και τελειοποιώντας κάθε δυνατή τεχνολογική καινοτομία προς αυτή την κατεύθυνση. Το βέβαιο είναι πως η εταιρεία μας θα εξακολουθήσει να έχει ενταγμένη στην κουλτούρα της την οικολογική συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;

ιστεύουμε πως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο και ταυτόχρονα «όπλο» μιας εταιρείας, είναι οι άνθρωποί της. Θεωρούμε λοιπόν πως για την επιτυχημένη πορεία προς την αειφορία, είναι πολύ σημαντικό, πριν και πάνω απ’ όλα, να πιστέψουν στην ιδέα οι άνθρωποι της εταιρείας και να επενδύσουν συνειδητά τον χρόνο και τις προσπάθειές τους προς την υλοποίησή της.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;

Συμμετέχουμε στο SBC Greece καθώς θεωρούμε πως οι στόχοι του ταιριάζουν απόλυτα με το όραμα και τους στόχους της Valsamidis: τη φροντίδα των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, μέσω της δουλειάς μας.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.