fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας.
Η Bostik είναι θυγατρική του Ομίλου Arkema και παγκόσμιος ηγέτης σε τεχνολογίες όπως σφράγιση, συγκόλληση, κ.α., που απευθύνονται στις κατασκευές, την βιομηχανία, το DIY, κλπ. Για 130 χρόνια αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας. Το μοντέλο μας είναι μοναδικό στην αγορά, με τρίπτυχο την παραγωγή πρώτων υλών (Arkema), την σύνθεση υλικών και τεχνογνωσία εφαρμογών!

Λίγα λόγια για εσάς και τον ρόλο σας στην εταιρεία.
Η σχέση μου με την εταιρεία πηγαίνει πολύ πίσω αφού ο πατέρας μου ήταν ένας από τους πρώτους εισαγωγείς προϊόντων Den Braven. Ουσιαστικά μεγάλωσα με τα προϊόντα της! Το 2007 μετά τις σπουδές μου και μία μεγάλη πορεία στην οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησα ως διευθυντής πωλήσεων. Το 2013 έγινα διευθύνων σύμβουλος και το 2018 όταν η Den Braven μετονομάστηκε σε Bostik έγινα και πρόεδρος ΔΣ.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας.
Είναι πρωταρχική μας ευθύνη ως παραγωγική εταιρεία να δρούμε και να εκτελούμε συγκεκριμένα έργα με στόχο να περάσουμε στις επόμενες γενιές τον κόσμο όπως τον βρήκαμε. Από εκεί προκύπτει η κύρια δέσμευσή μας να δημιουργούμε λύσεις αειφορίας που βασίζονται στην καινοτομία. Χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο που αναπτύχθηκε από τη μητρική μας εταιρεία ARKEMA, το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους σχετικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών, επαναξιολογούμε συστηματικά τις λύσεις που προσφέρουμε ώστε σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό να συμβάλουν στην πράσινη δόμηση, την κυκλική οικονομία αλλά και την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων. H υπερθέρμανση του πλανήτη και οι ελλείψεις ενέργειας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα καθημερινά – για να καταπολεμήσουμε αυτά τα ζητήματα πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, η προσαρμογή στο τοπικό κλίμα και η ενσωμάτωση στο κτίριο συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες. Στην Bostik πιστεύουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε προϊόντα που θα συμβάλλουν στην άνεση και την ασφάλεια εντός και εκτός του σπιτιού αλλά ταυτόχρονα θα βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;
Σε κάθε εξέλιξη νέων προϊόντων είναι για εμάς πρωτίστης σημασίας η καινοτομία να συμβαζίζει με την αξιολόγηση αειφορίας. Είμαστε πρωτοπόροι στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, εξελίσσοντας προϊόντα με οικολογική και πιο ασφαλή χρήση. Βελτιώνουμε την αειφορία των συσκευασιών μας μέσω της μείωσης του όγκου, της αύξησης χρήσης ανακυκλωμένων πρώτων υλών (PCR) και τη βελτίωση της ανακυκλωσιμότητας τους μετά το πέρας της ζωής τους. Για παράδειγμα, μεγάλο ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας πλέον αφορά προϊόντα βιολογικής βάσης, προϊόντα χωρίς φθαλικές ενώσεις κ.λ.π. Βελτιώνουμε στο διηνεκές τον τρόπο διαχείρισης της ενέργειας και των απορριμμάτων σε κάθε παραγωγική & εμπορική εταιρεία μας και μειώνουμε το αποτύπωμα εκπομπών CO2 στις μεταφορές.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;
Είμαστε πεπεισμένοι πως η επίτευξη των στόχων για την αειφορία που έχουμε θέσει ως εταιρεία είναι πραγματοποιήσιμοι μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους βασικούς μας συναλλασσόμενους. Ξεκινά από το εργατικό δυναμικό μας, τους προμηθευτές μας, τους πελάτες μας αλλά και τους μετόχους μας. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο τελικά είναι να αλλάξουμε συνήθειες όλοι μας!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;
Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε την κυκλική οικονομία, να αναπτύξουμε καινοτομίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι πλήρως συμβατά και προστατεύουν την ευημερία των πελατών μας. Τελικά, θέλουμε να γίνουμε ο καλύτερος συνεργάτης προσφέροντας βιώσιμες λύσεις συγκολλητικών, σφραγιστικών και περιφερειακών προϊόντων για την αγορά κατασκευών.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;
Όπως εξήγησα και πιο πάνω είναι θέμα αλλαγής συνηθειών σε όλους μας! Με κάτι μικρό ήδη ξεκινάς και συνεισφέρεις. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε φροντίζοντας τις μελλοντικές γενιές. «Αυτό είναι το θέμα».

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;
Για να κερδίσουμε τη μάχη, η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Με τη συμμετοχή μας στο SBC θέλουμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα για να φροντίσουμε για τις επόμενες γενιές!

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.