fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας.

H STIRIXIS Group μελετά, αναπτύσσει, δημιουργεί και διαχειρίζεται επαγγελματικά concepts και χώρους από το 1996. Με πάνω από 700 έργα σε 25 χώρες και 40 διεθνή βραβεία, εργαζόμαστε με τους πελάτες μας προσφέροντας συνολικές, ολιστικές υπηρεσίες στρατηγικής, σχεδιασμού, κατασκευής και διοίκησης έργων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Merck, η Coca Cola HBC, η Daikin, η Samsung, η Εlpedison, η Nova και άλλοι. Οι τομείς τους οποίους αναπτύσσουμε δραστηριότητα είναι οι εργασιακοί χώροι, οι αλυσίδες retail, οι χώροι φιλοξενίας και οι χώροι εστίασης. Ένα ξεχωριστό business unit μας μελετά και αναπτύσσει έργα κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.

Λίγα λόγια για εσάς και τον ρόλο σας στην εταιρεία.

Έχω την τιμή και τη χαρά να βρίσκομαι σε μια ομάδα 30 μοναδικών επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για ουσιαστικά βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων των πελατών μας, με απόδοση, σεβασμό και μακροχρόνια ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία χρόνια, η θέση μου είναι περισσότερο η καθοδήγηση και εξέλιξη τους και η διασφάλιση του κοινού οράματος παρά η αυστηρά οριζόμενη «Διοίκηση» της εταιρείας. Η STIRIXIS Group είναι δομημένη σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας, συν-δημιουργίας και προόδου και η εξέλιξή της είναι οργανική και συνεχής.

Τι σημαίνει αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για την εταιρεία σας.

Η STIRIXIS Group είναι γνωστή για το συστημικό μοντέλο επίλυσης των έργων της, ένα μοντέλο που δεν θα μπορούσε παρά να παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν του την αειφορία. Η αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος για εμάς είναι προϋπόθεση και εμπίπτει στον μακροχρόνιο σχεδιασμό των οφελών που στοχεύουμε τόσο για τους οργανισμούς των πελατών μας, όσο και για τους εργαζόμενούς τους και την ευρύτερη κοινωνία. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία και επηρεάζουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα πετυχημένο έργο από την απόδοση και την κερδοφορία, μέχρι τη βιωσιμότητα ή τη φήμη του οργανισμού.

Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας σας στον τομέα της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος;

Στους ποικίλους τομείς που δραστηριοποιούμαστε είναι αρκετά τα σημεία που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Από τον ενεργειακό σχεδιασμό έως τα πρότυπα Well™ στους εργασιακούς χώρους, έως την διοίκηση ανάπτυξης των αλυσίδων retail που μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας τους πόρους που χρησιμοποιούνται μέσα από ένα μοντέλο συνεχούς βελτίωσης και διόρθωσης των ενεργειών. Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε πως το κορυφαίο επίτευγμα είναι ο συνδυασμός πολλών παραμέτρων στο επιτυχημένο συστημικό μοντέλο εργασίας μας που συνθέτει έργα βιώσιμα και αποδοτικά για τους πελάτες μας σε 35 χώρες.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας στην εταιρεία σας;

Η σημαντικότερη δυσκολία είναι στα πρώτα βήματα με τους πελάτες μας που συχνά αντιμετωπίζουν τα θέματα αειφορίας ως επιπλέον κόστος και επιβάρυνση στο έργο. Η αλλαγή του τρόπου προσέγγισης σε ένα μοντέλο επένδυσης, σεβασμού και μακροχρόνια απόδοσης απαιτεί την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, κάτι που ακόμα δεν είναι πολύ ευρέως διαδεδομένο.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σχετικά με την αειφορία;
Συνεχίζουμε την πετυχημένη πορεία που μέχρι σήμερα έχουμε ακολουθήσει. Αναπτυσσόμαστε σε νέα έργα μελετώντας και σχεδιάζοντας εργασιακούς χώρους και αλυσίδες retail σε δύο σημαντικές αγορές για εμάς, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, περιοχές όπου η αειφορία είναι ακόμα πιο σημαντική και δυστυχώς δεν αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης. Ταυτόχρονα, παρέχουμε στις ομάδες μας από όλο τον κόσμο συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση ώστε να είναι πάντα στην αιχμή των σχετικών ζητημάτων. Τέλος, η στρατηγική της ανάπτυξης και λειτουργείας μας αλλά και των υπηρεσιών μας φροντίζουμε να είναι πάντα στα πλαίσια των 17 στόχων των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετούμε.

Τι συμβουλές θα δίνατε για την επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία;

Το βασικότερο συστατικό για εμάς για επιτυχημένη εφαρμογή της αειφορίας σε μια εταιρεία είναι η συστημική θεωρεία, το Systems Thinking. Πρόκειται για ένα μοντέλο σκέψης και επίλυσης σύνθετων έργων και προβλημάτων που αναδεικνύει τις σχέσεις μεταξύ των μερών ενός συστήματος. Η μελέτη της συστημικής θεωρίας, και η μετατροπή της σε εφαρμόσιμες πράξεις, μελέτες και έργα, οδηγεί στην κατανόηση της σημασίας της αειφορίας και την αναγνώριση της σχετικής αναγκαιότητας από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ποιος ο βασικότερος λόγος συμμετοχής σας στο SBC Greece;

Το SBC Greece είναι ένα φορέας προόδου και θετικής εξέλιξης της κοινωνίας, των έργων και του οικοσυστήματος που τα υπηρετούν. Με δεδομένο το κοινό όραμα, συντασσόμαστε στις προσπάθειές του για αειφορία και συνεργαζόμαστε με τα υπόλοιπα εξαιρετικά μέλη ώστε και εμείς ως STIRIXIS Group να συνεισφέρουμε και με αυτό το τρόπο τα μέγιστα.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.