fbpx
Επιλογή Σελίδας

Η κλιματική αλλαγή ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερο τους θεσμούς αναφορικά με την επίδραση που έχουμε εμείς σαν άνθρωποι στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η ανάγκη διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος δημιούργησε ένα σύνολο κανόνων και ενεργειών που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Ένα από αυτά είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – ένα σύνολο κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στο να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050.

Η κλιματική ουδετερότητα είναι ένα ζήτημα που αφορά διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του κατασκευαστικού τομέα.

Σύμφωνα με αναφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κατασκευαστικός τομέας ευθύνεται περίπου για το 40% της κατανάλωσης ενέργειας και το 36% των εκπομπών CO2 στην ΕΕ.

Για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2021 να προσαρμόσει τους κανόνες της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και να απαλλάξει το κτιριακό δυναμικό της ΕΕ από τις ανθρακούχες εκπομπές μέχρι το 2050.

 Η πρόκληση για τον τομέα HVAC

Σε αυτό το πλαίσιο ο κλιματισμός χώρων (ψύξη και θέρμανση) έχει αναγνωριστεί ως μείζων παράγοντας στην κατανάλωση ενέργειας (80%) των κτιρίων και τη θέρμανση του πλανήτη.

Αυτό το σενάριο αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το σύνολο του τομέα HVAC: με ποιο τρόπο θα προσφερθούν πιο προηγμένες εναλλακτικές στις παραδοσιακές τεχνολογίες κλιματισμού χώρων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι βιωσιμότητας.

Για να εξασφαλιστεί αυτό πρέπει ο τομέας HVAC να αναπτύξει λύσεις ψύξης και θέρμανσης που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των απαιτητικών έργων HVAC και ταυτόχρονα:

  • θα καταναλώνονται πολύ χαμηλές ποσότητες ενέργειας,
  • θα μειώνονται δραστικά οι εκπομπές CO2 και
  • θα χρησιμοποιούνται ψυκτικά μέσα που θα έχουν τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Καθώς το 40% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από το κτιριακό δυναμικό της Ευρώπης και το 80% της κατανάλωσης ενέργειας ενός κτιρίου δημιουργείται από τον κλιματισμό και τα συστήματα θέρμανσης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αυτά τα συστήματα ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειάς τους και οι προκύπτουσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την αντικατάσταση των παραδοσιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης με πιο αποδοτικές λύσεις που επιφέρουν μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω ελάττωσης της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και των άμεσων και έμμεσών τους εκπομπών.

Οι προσπάθειες της Daikin

Η Daikin προσφέρει αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η επωνυμία είναι επίσης γνωστή στον τομέα για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των συστημάτων κλιματισμού στο περιβάλλον.

Από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων στην κοινωνία και τις κοινότητες ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ως επιχείρηση. Ο Όμιλος προσπαθεί διαρκώς να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και να διατηρεί την εμπιστοσύνη σε όλο τον κόσμο ως παγκόσμια εταιρεία που υποστηρίζει την ανθρώπινη υγεία και άνεση δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες αξίες για το περιβάλλον και μειώνοντας τις ανθρώπινες επιπτώσεις. Για αυτό το λόγο η Daikin δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη βιώσιμων και εξαιρετικά αποδοτικών τεχνολογιών αλλά και εργάζεται αδιάκοπα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις διαδικασίες παραγωγής.

Ως τμήμα του Ομίλου Daikin, η Daikin Applied Europe προσεγγίζει την βιωσιμότητα εξασφαλίζοντας ότι τα εργοστάσιά της έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειάς τους και χρησιμοποιεί μόνο πιστοποιημένη πράσινη ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι διασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις διαδικασίες παραγωγής.

Επιπλέον τα προϊόντα Daikin για τον εφαρμοσμένο τομέα, όπως τα προϊόντα για τις οικιακές εφαρμογές, έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να παρέχουν την καλύτερη απόδοση στην αγορά αναφορικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Αυτός είναι ένας στόχος που επιδιώκεται συνεχώς μαζί με τη δημιουργία ειδικής τεχνολογίας που επίσης ενισχύει την απόδοση των ψυκτών και αντλιών θερμότητας της Daikin.

Για παράδειγμα ο συμπιεστής κοχλιωτού τύπου Daikin διαθέτει ένα προφίλ βελτιστοποιημένου κοχλία που μπορεί να λειτουργεί με ψυκτικά μέσα με χαμηλό δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη (ΔΘΠ) για την παροχή πολύ υψηλών επιπέδων ενεργειακής αποδοτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με τον κοχλιοφόρο (single screw) συμπιεστή της Daikin με inverter.

Επίσης η τεχνολογία Inverter της Daikin, που είναι ενσωματωμένη σε πολλούς ψύκτες και αντλίες θερμότητας της Daikin, μειώνει την κατανάλωση βελτιστοποιώντας τη χρήση ενέργειας και εξαλείφοντας τις απώλειες ενέργειας.

Διαβάστε περισσότεραεδώ σχετικά με την προμήθεια από την Daikin της τεχνολογίας αρνητικών εκπομπών CO2 για ένα κέντρο δεδομένων

Όλες αυτές οι λύσεις στοχεύουν στη μείωση των επιπτώσεων της τεχνολογίας HVAC στο περιβάλλον προσφέροντας μια νέα γενιά τεχνολογιών που είναι 32% πιο αποδοτικές από τις παραδοσιακές τεχνολογίες και μπορούν να προσφέρουν 30% καλύτερη απόδοση στα συστήματα θέρμανσης σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες, όπως είναι οι καυστήρες.

Η Daikin επεκτείνει επίσης την προσέγγιση κυκλικής οικονομίας στην ανάκτηση ψυκτικών μέσων.

Στο πρόγραμμα Loop της Daikin τα ψυκτικά μέσα όπως R-410a, R134a και R-32 ανακτώνται, αναγεννούνται και επαναχρησιμοποιούνται με ευκολία, με αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την απόρριψη ψυκτικών μέσων στο τέλος διάρκειας ζωής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το Πρόγραμμα Loop της Daikin.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.