fbpx
Επιλογή Σελίδας

Παρά τη μεγάλης διάρκειας οικονομική ύφεση καθώς και την παγκόσμια κρίση από την πανδημία Covid-19, η κατάσταση στην βιομηχανία των κτιρίων και κατασκευών στην Ελλάδα αλλάζει καθημερινά με γοργούς ρυθμούς με κατεύθυνση προς την αειφόρο δόμηση.

Η Ελληνική & Ευρωπαϊκή νομοθεσία γίνεται αυστηρότερη, ο τρόπος σχεδιασμού και κατασκευής εξελίσσεται, εισάγονται καινοτόμα αειφόρα υλικά και ήδη εφαρμόζονται αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις αειφορίας με βάση διεθνή πρότυπα όπως το BREEAM και το LEED στην Ελληνική αγορά.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του αειφόρου κτιρίου είναι ο βέλτιστος συνδυασμός των ποικίλων τεχνικών χαρακτηριστικών του καθώς και των διαδικασιών διαχείρισης και λειτουργίας του. Αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας μέσω βιοκλιματικού σχεδιασμού και θερμικής θωράκισης του κελύφους, σε διαχείριση των απόβλητων καθ’ όλο τον κύκλο ζωής σύμφωνα με την αρχή ελαχιστοποίηση – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση, σε υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον και δημιουργία συνθηκών ευεξίας για τους χρήστες, σε χρήση ΑΠΕ κ.α.

Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ έχοντας πάντα σας οδηγό τη συνεχή βελτίωση και την εξοικονόμηση στοχεύει στη βελτίωση των χαρακτηριστικών των προϊόντων της και την πιστοποίηση αυτών από επίσημους ανεξάρτητους φορείς είναι συνεχής.

Η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις επιταγές της κοινωνίας για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας, προχώρησε στην ανάπτυξη και έκδοση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντος EPDs για τα κοφτά αυτοσβεννύμενα προϊόντα Διογκωμένου Πολυστυρενίου EPS ISOPOR και NEOCOAT που παράγονται στις εγκαταστάσεις της.

Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος ή EPD (Environmental Product Declaration) είναι ένα ανεξάρτητα επαληθευμένο έγγραφο που κοινοποιεί διαφανείς και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κύκλου ζωής του προϊόντος με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή. Πρόκειται για μια παγκοσμίως αναγνωρίσιμη μορφή επικοινωνίας του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την παραγωγή των α’ υλών ως το παραγόμενο προϊόν, το στάδιο χρήσης του και το τέλος της ζωής του (cradle – to – grave: full Life Cycle approach). Η δημιουργία των EPDs για τα δομικά προϊόντα ακολουθεί τις αρχές που ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα ISO 14025, ΕΝ 15804+Α2 και ISO 14040 & 14044.

Οι πληροφορίες που περιέχονται επαληθεύονται από ανεξάρτητο φορέα και εφόσον πιστοποιηθεί η συμμόρφωσή του εγγράφου με τα διεθνή πρότυπα, τότε μόνο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του παγκοσμίως αναγνωρισμένου φορέα The International EPD System απ’ όπου είναι διαθέσιμο στον οποιονδήποτε.

Για την ποσοτικοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τα λευκά προϊόντα της σειράς ISOPOR και τα γραφιτούχα προϊόντα της σειράς NEOCOAT, η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η συλλογή πραγματικών δεδομένων παραγωγής και διακίνησης, η εκπόνηση μελέτης Αξιολόγησης του Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment) για κάθε σειρά προϊόντων και στην συνέχεια η ανάπτυξη και δημοσίευση των αντίστοιχων Περιβαλλοντικών Δηλώσεων γι’ αυτά.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.