fbpx
Επιλογή Σελίδας

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας και το Διοικητικό Συμβούλιο του SBC Greece (Sustainable Building Council Greece) υποδέχτηκαν στο Athens Marriott Hotel, τους Ηγέτες της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Αειφορίας καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Πολιτικής, Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής ζωής της χώρας στο Ετήσιο Συνέδριο Αειφορίας που διοργάνωσε το SBC Greece. Το SBC GREECE είναι το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, Εθνικό Συμβούλιο του World Green Building Council (WGBC) στην Ελλάδα. Το WGBC, με 70+ Εθνικά Συμβούλια Αειφόρων Κτιρίων και πάνω από 50.000 μέλη, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως για την αειφόρο δόμηση.

Στη σημαντική αυτή διοργάνωση συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα Αειφορίας και διερευνήθηκαν πεδία και άξονες συνεργασίας των οποίων η επίδραση στην βιωσιμότητα είναι Διεθνώς αναγνωρισμένη, καταδεικνύοντας τον ουσιαστικό θεσμικό, εκπαιδευτικό και ενημερωτικό, ρόλο των Sustainable Building Councils παγκοσμίως.  Το θέμα του Ετήσιου Συνεδρίου Αειφορίας της 19ης Οκτωβρίου ήταν “3.000 Years Defining Sustainability” ενώ ακολούθησε την πρώτη διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Συμβουλίων στην Αθήνα, η οποία διοργανώθηκε από το SBC Greece με παρόντες 36 Ευρωπαίους ηγέτες των SBC’s.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις και το καθεστώς αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον ενώ οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκαν οι ομιλίες της 19ης Οκτωβρίου 2023 ήταν:

  • SUSTAINABILITY and the Government 
  • SUSTAINABILITY and ENERGY EFFICIENCY
  • EXCELLENCE in SUSTAINABILITY
  • AI in SUSTAINABILITY
  • INNOVATION & COLLABORATION for SUSTAINABILITY

Η συμμετοχή των μεγαλύτερων παγκοσμίως θεσμικών φορέων για την αειφορία (World Green Building Council, BREEAM/BRE Group, GBCI Europe/LEED, International Finance Corporation/EDGE, International WELL Building Institute / WELL, DGNB German Sustainable Building Council, αποτέλεσε ένα σημαντικότατο γεγονός και ευκαιρία για την Ελλάδα καθώς αναλύθηκαν εις βάθος θέματα πιστοποιήσεων αειφορίας κτιρίων, ταξινομίας (#eutaxonomy), #wholelifecarbon, υγείας και ευεξίας στον κτιριακό τομέα, ενώ αναδείχθηκαν οι Ελληνικές θέσεις και η πρόοδος στον τομέα.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, κύριος Γιάννης Μαστρογεωργίου. Η συμβολή τους ήταν εξαιρετικά σημαντική στις θέσεις και στις απόψεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Εκτιμήθηκε από τους παρευρισκόμενους η αναπτυξιακή δυναμική των θέσεων της Κυβέρνησης, το θεσμικό πλαίσιο και οι ενέργειες που σχεδιάζει με στόχο την ενίσχυση της αειφορίας των κτιρίων στη χώρα μας.

Στη διοργάνωση της 19ης Οκτωβρίου παρευρέθηκαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Ακαδημαϊκοί, Επιχειρηματίες, Υψηλόβαθμα Στελέχη της αγοράς και επαγγελματίες σε μια ημερίδα που όλοι οι παρευρισκόμενοι εστίασαν την προσοχή τους στη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και στο πλάνο επίτευξης της.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΡΤ1

Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποστηρίχθηκε από τους:

Strategic Partner: Energizing Greece

Annual Gold Sponsors: Daikin, Schneider Electric, Signify

Event Gold Sponsors: Elpedison, Eurobank

Silver Sponsors: Eka Hellas, Europa, Helesco, Hellenic Recovery Recycling Corporation, Olympia Odos, STIRIXIS Group

Media Partners: Capital.gr, Energizingreece.gr, Netzeroenergy.gr, Publishing.gr

Παρουσία χορηγών συνεδρίου:

ANNUAL Gold Sponsors

DAIKIN GREECE: Annual Gold Sponsor

Η Daikin Europe κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογίες θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, καθαρού αέρα και επαγγελματικής ψύξης. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας χρησιμοποιούνται σε σπίτια, επιχειρήσεις και βιομηχανικές εφαρμογές παγκοσμίως. Οι λύσεις επαγγελματικής ψύξης που παρέχουμε συμβάλλουν σε μια αλυσίδα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βοηθούν στην αποφυγή απώλειας τροφίμων. Σχεδιάζουμε προϊόντα που μειώνουν το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό μέλλον. Η Daikin είναι υπερήφανη που πρωτοστατεί προς μια κοινωνία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

SCHNEIDER ELECTRIC HELLAS: Annual Gold Sponsor

Μία παγκόσμια εταιρία με έντονη τοπική παρουσία, η Schneider Electric με περισσότερα από 45 χρόνια στην ελληνική αγορά, προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνθέτουν λύσεις για τις αγορές της Ενέργειας και των Έργων Υποδομής, του Κτιρίου, της Κατοικίας, της Βιομηχανίας και των Data Centres. Στην Ελλάδα η εταιρία διαθέτει την εμπορική δραστηριότητα, μέσω των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα αλλά και το παράρτημα στην Θεσσαλονίκη. Η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια είναι βασικές προτεραιότητες της εταιρίας. Φιλοδοξία της είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να πετυχαίνουν περισσότερα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερους από τους πόρους του πλανήτη μας. Αυτή είναι άλλωστε και η βασική της υπόσχεση.

SIGNIFY HELLAS: Annual Gold Sponsor

Η Signify είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον επαγγελματικό και καταναλωτικό φωτισμό καθώς και στον φωτισμό για το Internet of Things. Τα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, συστήματα και υπηρεσίες φωτισμού που διαθέτουμε δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες μας να απολαμβάνουν ανώτερη ποιότητα φωτισμού, κάνοντας τη ζωή τους πιο ασφαλή και πιο άνετη, τις επιχειρήσεις πιο παραγωγικές και τις πόλεις πιο ανθρώπινες. Με πωλήσεις 6.5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, περίπου 39.000 εργαζόμενους και παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, ξεκλειδώνουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες του φωτός για φωτεινότερη ζωή και για έναν καλύτερο κόσμο.

EVENT Sponsors

ELPEDISON: Gold Sponsor

Η ELPEDISON, Gold Sponsor του Συνεδρίου, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ενέργειας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα, συμμετέχει στην πρόκληση της βιωσιμότητας των κτιρίων, παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και ενεργειακής αναβάθμισης του κάθε κτιρίου,  προς όφελος των χρηστών του. Μέσω των έμπειρων μηχανικών της, η ELPEDISON   προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για τη  βελτιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού, αερισμού, φωτισμού καθώς και για  αυτοπαραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, αναλαμβάνει για λογαριασμό των πελατών της τη συνολική ενεργειακή παρακολούθηση και διαχείριση των κτιρίων τους, ώστε αυτά  να καθίστανται πιο αποδοτικά, άνετα προς τους χρήστες και φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά  το ανθρακικό τους αποτύπωμα τους και οδηγώντας τους στην ενεργειακή τους μετάβαση.

EUROBANK: Gold Sponsor

H Eurobank είχε παρουσία στο Ετήσιο Συνέδριο Αειφορίας του SBC Greece, ως Gold Sponsor, με την συμμετοχή του Κυρίου Πάκη Παπαδημητρίου, Head ESG, στην ενότητα “Energy Efficiency & Sustainability”, επιβεβαιώνοντας την σημασία που δίνει η Eurobank στην βιώσιμη ανάπτυξη.

ΕΚA HELLAS: Silver Sponsor

Με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε στο συνέδριο της SBC Greece που έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία μας, πρωτοπόρος στον τομέα του sustainability, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία υποστηρίζουν τη διαμόρφωση καλαίσθητων, λειτουργικών αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικών εργασιακών και επαγγελματικών χώρων. Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση του εργασιακού περιβάλλοντος μέσα από την σωστή διαχείριση του χώρου και την ανάλυση των επιχειρηματικών δεδομένων και αναγκών ενός οργανισμού. Η γκάμα μας περιλαμβάνει έπιπλα γραφείου, δάπεδα και ηχοαπορροφητικά προϊόντα.  Μέσα από συνεργασίες και σωστές επιλογές με τους προμηθευτές μας απ’ όλο τον κόσμο, διαθέτουμε μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων τα οποία παράγονται με βάση τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά κριτήρια και πιστοποιήσεις. Έχουμε προμηθεύσει και εγκαταστήσει προϊόντα μας σε τουλάχιστον 10 μεγάλα έργα στην Ελλάδα, τα τελευταία 4 χρόνια, τα οποία έλαβαν πιστοποιήσεις LEED® έχοντας περάσει όλους τους ελέγχους και πιστοποιήσεις που επιβάλλονται από το Center for the Build Environment. 

Επιπλέον η εταιρία μας έχει πιστοποιηθεί από την TUV Austria κατά το ISO14001:2015. Η περιβαλλοντική συνείδηση και η αειφορία αποτελεί βασικό κομμάτι τις καθημερινότητας μας και της εργασιακής μας ρουτίνας. Τέλος το προσωπικό της εταιρίας μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε μία τουλάχιστον δεντροφύτευση στην Αττική, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση και ανάπτυξη του φυσικού μας περιβάλλοντος.                 

EUROPA: Silver Sponsor

Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., σχεδιαστής και παραγωγός των αρχιτεκτονικών συστημάτων EUROPA, δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής προϊόντων αλουμινίου από το 1974. Με συνέπεια και συνεχή στρατηγική επενδύσεων, σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διελάσεις αλουμινίου στην Ελλάδα.

Για την Europa ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι η κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία αποτελεί μονόδρομο. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.       

HELESCO: Silver Sponsor

Στην Helesco Α.Ε. θεωρούμε βέβαιο ότι, στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου 2023 που διοργανώνει το SBC Greece, θα αναλυθεί επαρκώς ο τομέας της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και ότι θα προκύψουν σαφώς τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της στο δομημένο περιβάλλον. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί τη βασική λύση για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων στους καταναλωτές ενέργειας. Για τη βέλτιστη αξιοποίηση των οφελών από την εφαρμογή επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, σωστή εφαρμογή και σωστή λειτουργία. Υιοθετώντας αυτά θα πετύχουμε τους στόχους για την ενέργεια και το κλίμα.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Silver Sponsor

H Ολυμπία Οδός, ως μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων (SBC GREECE), υποστηρίζει έμπρακτα την εγκαθίδρυση πολιτικών αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον και φιλοδοξεί να συμβάλλει ενεργά στην προώθηση αντίστοιχης κουλτούρας. Από το 2017, πραγματοποιεί σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα και, μέχρι σήμερα, έχει αναβαθμίσει την ενεργειακή κατηγορία των κτηρίων στους ΣΕΑ Μεγάρων, Βέλου, Ακράτας και Ψαθοπύργου. Ταυτόχρονα, ο αυτοκινητόδρομος συμμετέχει δυναμικά στον εθνικό στόχο για αύξηση των σημείων ηλεκτροφόρτισης στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η Ολυμπία Οδός επενδύει σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την ενεργειακή ουδετερότητα μέχρι το 2030.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: Silver Sponsor

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) είναι ο συλλογικός φορέας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά ή κατασκευάζουν συσκευασίες. Η ΕΕΑΑ με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στη μετοχική σύνθεση, τη συνεργασία της με τους Δήμους της χώρας και την καθοριστική συνδρομή 3.500 συμβεβλημένων επιχειρήσεων, οργανώνει την ανακύκλωση των συσκευασιών.

Τα έργα ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς με τα έργα της αποφεύγονται εκπομπές ισοδύναμες με 1.44 εκατομμύρια τόνους CO2, ενώ εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 870.000 νοικοκυριών και στον όγκο 18 γηπέδων ποδοσφαίρου ύψους 10 μέτρων από τους ΧΥΤΑ της χώρας. H ΕΕΑΑ στηρίζει έμπρακτα το συνέδριο SBC Greece, στοχεύοντας στον κοινό στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

STIRIXIS Group: Silver Sponsor

Η STIRIXIS Group είναι η διεθνώς βραβευμένη εταιρεία Στρατηγικού και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού με πάνω από 800 έργα σε 30 χώρες, από την Ινδία έως τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία έως τη Νιγηρία και πάνω από 50 διεθνή βραβεία.  Προσφέροντας με μοναδικό τρόπο πραγματική ευημερία #trueprosperity στους πελάτες της, η STIRIXIS Group καινοτομεί και πρωτοπορεί στον αειφόρο σχεδιασμό με μόνο φέτος πάνω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων προς πιστοποίηση BREEAM. Με 30 χρόνια εμπειρίας, η STIRIXIS Group γνωστή και ως «ο σχεδιαστής των επενδυτών» υποστηρίζει, μελετά και παραδίδει με μοναδική επιτυχία χώρους και επενδύσεις στους τομείς του retail, χώρων εργασίας, υγείας, φιλοξενίας, αλλά και χώρων και επενδύσεων κατοικιών με το ξεχωριστό της BU STIRIXIS Exclusive.     

Φωτογραφικό υλικό:

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.