fbpx
Επιλογή Σελίδας

Το Exclusive Networking Event στις Βιοκλιματικές Εγκαταστάσεις της εταιρίας APIVITA ΑΕΒΕ στο Μαρκόπουλο Αττικής, διοργάνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC GREECE), που λειτουργεί ως ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας, και μοναδικό – επίσημο μέλος του World Green Building Council (WGBC) στην Ελλάδα, του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως με σημαντική επιρροή στην αγορά της αειφόρου δόμησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Πράσινων Κτιρίων, 24 – 30 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι εγκαταστάσεις της APIVITA επελέγησαν, διότι χαρακτηρίζονται από τεχνολογία αιχμής σε θέματα ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει ένα από τα πρώτα οικολογικά- βιοκλιματικά κτίρια παραγωγής στην Ελλάδα.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC GREECE), οι οποίες αναπτύσσονται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: την Έρευνα και Εκπαίδευση, τα Συστήματα Αξιολόγησης και την Πιστοποίηση Αειφορίας, τη Διαβούλευση και Προάσπιση.

Την υλοποίηση και το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Προηγήθηκε ξενάγηση στις Βιοκλιματικές Εγκαταστάσεις της APIVITA ΑΕΒΕ, όπου δόθηκε στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς και τη μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τα έργα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου GRAEDUCATION & Young Energy Europe, ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ., Knauf Insulation S.A. και η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της APIVITA ΑΕΒΕ, κ. Νίκος Κουτσιανάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας επιχειρηματικότητας. Ο κ. Κουτσιανάς μίλησε για τα πρώτα βήματα της APIVITA ΑΕΒΕ, με κύριο στόχο τη δημιουργία υπεραξίας και τη στήριξη της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και της αειφορίας.

Ο κ. Παντελής Λεβαντής, πρόεδρος του Συμβούλιου Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC GREECE) παρουσίασε το όραμα του οργανισμού, για την εγκαθίδρυση πολιτισμού αειφορίας και ορθής συμπεριφοράς σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα και παρατήρησε ότι μέσα σε πέντε μήνες έχουν αυξηθεί, όπως είπε κατά 55% τα νέα μέλη του οργανισμού. Ο κ. Λεβαντής μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις του οργανισμού, καθώς και για την καλή σχέση συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σπίτια σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στο εσωτερικό των κατοικιών, ώστε να είναι πιο αειφόρα. Το παράδειγμα της APIVITA ΑΕΒΕ είναι εξαιρετικό, ανέφερε χαρακτηριστικά, καθότι όπως επεσήμανε η εταιρία έχει στο DNA της την αειφορία. Τέλος, μίλησε για τη διαδικασία σύνταξης κοινής επιστολής από όλα τα ευρωπαϊκά συμβούλια αειφόρων κτιρίων, που θα αφορά στη στρατηγική μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να γίνουν μέλη και να ενταχθούν στην οικογένεια του SBC GREECE. «Όλοι μαζί θα πάμε πιο μακριά», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, στην εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση των έργων GRAEDUCATION & Young Energy Europe από στελέχη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τους εταίρους των έργων και τους ρόλους τους, καθώς και τους στόχους των έργων.

Το πρόγραμμα συνεργασίας GRÆDUCATION αφορά στην ανάπτυξη προγραμμάτων διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων». Υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), το Wissenschaftpark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Μίνστερ (HBZ). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ελλείψεων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας» σε εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και στην ανάπτυξη νέων εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το πιλοτικό έργο Young Energy Europe χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας, συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) και υλοποιείται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τεχνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νέων εργαζομένων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να πραγματοποιηθούν σεμινάρια, στα οποία οι νέοι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θα προσδιορίσουν τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις που χρειάζονται ώστε η επιχείρηση, να λειτουργεί, εξοικονομώντας ενέργεια με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου με το SBC GREECE θα δοθούν πέντε θέσεις για το σεμινάριο του Νοεμβρίου στην Αθήνα σε υφιστάμενα μέλη του SBC GREECE και πέντε θέσεις σε νέα μέλη του οργανισμού.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.