fbpx
Επιλογή Σελίδας

Την Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του SBC Greece, την οποία φιλοξένησε στα κεντρικά γραφεία της η ALUMIL. Η Γενική Συνέλευση είχε μεγάλη επιτυχία και την προλόγισαν οι Δρ. Ευάγγελος Λυρούδιας Σύμβουλος Alumil και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, και Peter Robl, αντιπρόεδρος του Green Building Council της Σλοβακίας και Public Affairs Manager Ανατολικής Ευρώπης της Knauf Insulation.

Στις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του SBC Greece το οποίο συνήλθε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:                Αλέξανδρος Αθανασούλας, STIRIXIS Group

Αντιπρόεδρος:           Δημήτρης Μαναγούδης, ICON Group

Γενικός Γραμματέας:  Σπύρος Κωνσταντάκης,  AK PRAXIS

Ταμίας:                    Αλέξανδρος Αρχοντίδης, Ολυμπία Οδός

Μέλος:                     Παντελής Λεβαντής, ECO Veritas

O νέος Πρόεδρος, Αλέξανδρος Αθανασούλας, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή η εκλογή αυτή που με φέρνει να ηγούμαι μιας τέτοιας εξαιρετικής ομάδας και μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας Εθνικά και Διεθνώς. Δεν είναι μόνο καθήκον μας να ενημερώσουμε, υποστηρίξουμε και προωθήσουμε την αειφορία στις Ελληνικές κατασκευές. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι πόσο σημαντικό ρόλο η αειφορία διαδραματίζει στην ευημερία της κοινωνίας, των ανθρώπων αλλά και των επιχειρήσεων. Τα επόμενα χρόνια, οι ευκαιρίες για αειφόρο ανάπτυξη θα αυξηθούν με νέα προγράμματα, νέες χρηματοδοτήσεις, νέες λύσεις. Το Ελληνικό οικοσύστημα των κατασκευών είμαι βέβαιος πως θα αδράξει την ευκαιρία. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από έμπειρους στο χώρο επαγγελματίες, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τις σημαντικότατες πολυετείς προσπάθειές του, και ειδικά εν μέσω πανδημίας και την επιτυχία στη διατήρηση του SBC Greece στην πρώτη γραμμή της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.»

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Παντελής Λεβαντής, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του SBC Greece, όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ καθώς και το Γενικό Διευθυντή για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα τα χρόνια από την ίδρυση του SBC GREECE. Το SBC GREECE αποτελεί ένα μοναδικό και εξειδικευμένο φορέα για την εγκαθίδρυση της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος με σημαντική δράση στην Ελλάδα. Θέλω επίσης να συγχαρώ το νέο Πρόεδρο Αλέξανδρο Αθανασούλα καθώς και το νέο Ταμία Αλέξανδρο Αρχοντίδη, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν την συνεχή υποστήριξή μου μέσα από το νέο ρόλο που ανέλαβα. Είναι σημαντικό για ένα φορέα όπως το SBC GREECE, καθώς εξελίσσεται, να ανανεώνει την ηγεσία του, και εφόσον μπορεί, να αντλεί από τις δεξαμενές του νέους ηγέτες. Είμαι βέβαιος ότι το SBC GREECE  την προσεχή περίοδο θα αναπτυχθεί ισχυρά και θα αποτελέσει το μοναδικό φορέα στην Ελλάδα με διεθνή εμβέλεια και κύρος για την εγκαθίδρυση της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος.

Tο SBC GREECE (https://sbcgreece.org/), ιδρύθηκε το 2015 και είναι το επίσημο μέλος του World Green Building Council (WGBC) στην Ελλάδα. Το WGBC με πάνω από 100 μέλη Εθνικών Συμβουλίων Αειφόρων Κτιρίων είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως με σημαντική επιρροή στην αειφόρο δόμηση. Οι δραστηριότητές του αναπτύσσεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: Έρευνα, Ενημέρωση και Εκπαίδευση, Συστήματα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Διαβούλευση και Προάσπιση της Αειφορίας θεσμικά σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ενημερώσεις, Άκης Κεκρίδης, Γενικός Διευθυντής SBC Greece, [email protected].

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.