fbpx
Επιλογή Σελίδας

Με επιτυχία στέφθηκε το 2018 Annual Sustainability Conference, που διοργανώθηκε από το SBC Greece, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το συνέδριο αποτέλεσε πόλο έλξης για κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές στον κλάδο της αειφορίας, οι οποίοι με την εμπειρία και κατάρτισή τους ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για μια ευρεία θεματολογία συνυφασμένη με το πλαίσιο της αειφορίας στο χώρο των κτιρίων και του δομημένου περιβάλλοντος.

Το συνέδριο άνοιξε με το χαιρετισμό του εκτελεστικού διευθυντή του SBC GREECE, Άκη Κεκρίδη. Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του φορέα, Παντελής Λεβαντής ενώ το δικό του καλωσόρισμα απηύθυνε και ο περιφερειακός διευθυντής του World Green Building Council στην Ευρώπη, James Drinkwater.


Άκης Κεκρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του SBC GREECE


Παντελής Λεβαντής, Πρόεδρος του SBC GREECE


James Drinkwater, Περιφερειακός Διευθυντής του World Green Building Council στην Ευρώπη

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου, της οποίας συντονιστής ήταν ο αντιπρόεδρος του SBC, Δημήτρης Μαναγούδης, είχε θέμα «Το διεθνές καθεστώς της αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον». Ομιλητές αυτής της ενότητας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του GBCI Europe-USGBC, Kay Killmann, ο διευθυντής αειφορίας του Building Research Establishment (BRE), Martin Townsend και ο ομότιμος καθηγητής Τμ. Πολ. Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μπίκας.


Δημήτρης Μαναγούδης, Αντιπρόεδρος του SBC GREECE


Kay Killmann, Διευθύνων Σύμβουλος του GBCI Europe-USGBC


Martin Townsend, Διευθυντής αειφορίας του Building Research Establishment (BRE)


Δημήτρης Μπίκας, ομότιμος καθηγητής Τμ. Πολ. Μηχανικών του ΑΠΘ

Το συνέδριο συνεχίστηκε με τη δεύτερη ενότητα σχετικά με τα «Πιστοποιημένα αειφόρα κτίρια στην Ελλάδα». Το λόγο σε αυτήν την ενότητα πήραν ο μηχ. Μηχανικός γενικών εγκαταστάσεων της BIC, Νικόλας Ελευθερίου, η τεχνική διευθύντρια της Grivalia Properties REIC, Λιάνα Κυριοπούλου, ο διευθυντής διαχείρισης υποδομών της Cosmote, Γιώργος Ταμπουρέας και η σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας, Περιβάλλοντος και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Αγλαΐα Ντίλη. Την ενότητα συντόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του SBC, Άκης Κεκρίδης.


Νικόλας Ελευθερίου, μηχ. Μηχανικός γενικών εγκαταστάσεων της BIC


Λιάνα Κυριοπούλου, τεχνική Διευθύντρια της Grivalia Properties REIC


Γιώργος Ταμπουρέας, Διευθυντής διαχείρισης υποδομών της Cosmote


Αγλαΐα Ντίλη, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας, Περιβάλλοντος και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης

Πριν την έναρξη της επόμενης ενότητας έγινε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου της αειφορίας, δημιουργώντας βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Σειρά μετά το διάλειμμα είχε η τρίτη ενότητα «Σύγχρονες τάσεις και το μέλλον της αειφορίας για τα κτίρια και το δομημένο περιβάλλον», στην οποία ήταν συντονιστής και ομιλητής ο πρόεδρος του SBC GREECE, Παντελής Λεβαντής. Στην ενότητα μίλησαν ο διευθυντής του World Green Building Council στην Ευρώπη, James Drinkwater, ο διευθύνων σύμβουλος του GBCI Europe-USGBC, Kay Killmann, ο διευθυντής αειφορίας του Building Research Establishment (BRE), Martin Townsend και ο αναπληρωτής διευθυντής του Sustainable Resource Investment EBRD, Alex Hadziivanov.


James Drinkwater, Martin Townsend, Παντελής Λεβαντής, Kay Killmann


Alex Hadziivanov, αναπληρωτής Διευθυντής του Sustainable Resource Investment EBRD

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα του συνεδρίου συντονίστηκε από τον επικεφαλής ελέγχου και διαχείρισης, Παντελή Πατενιώτη με θέμα την «Αειφορία και βιομηχανία των υλικών στην Ελλάδα».
Ομιλητές ήταν η διευθύντρια έρευνας, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας της Fibran Greece, Στέλλα Χαδιαράκου, ο γενικός διευθυντής της Knauf Insulation, Γιάννης Κοντούλης και ο υπεύθυνος προϊόντων της Mapei Hellas, Χρήστος Τέας.


Παντελής Πατενιώτης, Επικεφαλής ελέγχου και διαχείρισης


Στέλλα Χαδιαράκου, Διευθύντρια έρευνας, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας της Fibran Greece


Γιάννης Κοντούλης, γενικός Διευθυντής της Knauf Insulation


Χρήστος Τέας, Υπεύθυνος προϊόντων της Mapei Hellas

Το SBC GREECE ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός ιδιαίτερα απαιτητικού και σημαντικού συνεδρίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα πολύ θετικά σχόλια όλων των συμμετεχόντων για την άρτια οργάνωση του, το κύρος των ομιλητών, την δομημένη και ευρεία θεματολογία του καθώς και το υψηλό επίπεδο του περιεχομένου του.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

203 συμμετέχοντες

16 ομιλητές

14 Νέες εγγραφές μελών

17 Χορηγοί και υποστηρικτές

Με τη συμπλήρωση της φόρμας αποδέχομαι τους όρους χρήσης & τη χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το SBC GREECE για την αποστολή newsletter.